2011. április 30., szombat

LEOPÁRDGEKKÓK TERRÁRIUMMAL már 4900ft-tól!!! - Jelenlegi ára: 4 900 Ft

2 db, néhány (kb. 4)  éves Leopárd gekkók eladók!!! "Rám maradtak", szeretnék nekik klassz új tulajdonost találni!
A terrárium adatai:
szélesség: 60cm
magasság: 35cm
"mélység": 29, 5cm
A terrárium tetején rács is van, míg szemből két elhúzhatós üveg ajtóval lehet gyorsan és kényelmesen hozzáférni az állatokhoz, amik jó étvággyal rendelkeznek, tökéletesen egészségesek! (Nem csak most, amióta velem éltek, sosem volt betegségük)
Nem tudom, mit kellene még írnom, minden kérdésre igyekezni fogok válaszolni!
CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTEL LEHETSÉGES!!!
A leopárd gekkó hazánkban is nagyon népszerű háziállat. Ha még nem tartottunk hüllőt nagyon jó választás, mert nincsenek nagy igényei. Otthonunkban egyszerűen megteremthetjük a gekkók számára kedvező feltételeket, egy kis odafigyelés és nálunk is jól érzik magukat. A leopárd gekkó szelíd kis hüllő, sárgás-fekete leopárd mintájával nagyon elragadó.
Eredeti élőhelye: Ázsia: Irak, Irán, Afganisztán, India, Pakisztán, Türkmenisztán
Tartása
Száraz és félszáraz sivatagi területeken él, de szereti a talajmenti párát.
Éjszakai állat, napközben általában búvóhelyeken pihen, éjszaka kel igazán életre.
Egy felnőtt gekkó 20-26 cm-re nő, a farka zsírfarokban végződik, ide gyűjti a táplálékot. Felülről a mintázata egy leopárdra emlékeztet, pont ezért kapta nevét. Bőre tapintása selymes, nem nyirkos mint egyes hüllőké. Hasa fehér és kissé átlátszó, 5 gyönyörű kis ujja van egy-egy lábán, neki nincsenek tapadókorongjai mint más társainak, így a falon nem tud közlekedni.
Izmos lábaik, vastag zsírfarkuk árulkodik egészségi állapotukról.
Egy terráriumban kizárólag csak egy hímet szabad elhelyezni, mivel állandóan verekedés lenne közöttük és megölnék egymást. Nőstényből lehet több is, ők megvannak egymás mellett. Legideálisabb egy kisebb terráriumba 1 hím és két nőstény. Csak egyforma nagyságú gekkókat szabad egy helyen tartani ugyanis a kicsit állandóan bántanák, akár meg is ennék. Ezért ha lerakta a tojásokat a nőstény ki kell venni azokat és különtenni, mert ezeket is elfogyaszthatják.
A nemek megkülönböztetése nem túl nehéz, de elsőre nem is olyan könnyű, mint más állatoknál. Általában a hímek feje nagyobb, testük vaskosabb. A hímeknél ahol kezdődik a zsírfarok ott apró herék figyelhetőek meg.
Etetés
A leopárd gekkók ideális terráriumi állatok. Rovarevők, etetésük nem túlságosan bonyolult. Ha elegendő mennyiségű vízről is gondoskodsz számára, kedvenced biztosan elégedett lesz.
A leopárd gekkó főként rovarokkal táplálkozik. Ezek közé tartoznak a következők: tücskök, kukacok, viaszmolylárva, gyászbogárlárva. A nagy, kifejlett példányok szopós egeret is kaphatnak, de csak ritkán, mert foszfor-és zsírtartalma elég magas. Akkor teszel jót kedvenceddel, ha főként tücsökkel eteted. Az eleségállatok vitaminporozása nagyon fontos!!!!


Jelenlegi ára: 4 900 Ft

Az aukció vége: 2011-05-11 22:55
. LEOPÁRDGEKKÓK TERRÁRIUMMAL már 4900ft-tól!!! - Jelenlegi ára: 4 900 Ft